Лазерна епилация

Защо да изберем SHR лазерна епилация?

Космите в човешкото тяло са константна величина, а в 21 век светлинната епилация все още е единственото средство за трайно обезкосмяване.

Принцип на действие?

Лазерната епилация се основава на селективно поглъщане на лазерният лъч от пигмента меланин, съдържащ се в косъма и придаващ неговият цвят. Косъмът е проводник на светлинната енергия до корена, където се трансформира в топлинна. Така коренът се изгаря и повече косъм не се ражда.

Лазерната епилаци е по-успешна от фотоепилацията, защото премахва дълбоки косми, тънки косми, светли косми и енергията й е по-мощна от тази на IPL апаратите.

Защо да изберем SHR лазерната епилация на Alma Laser?

Това е най-иновативният и модерен подход за лазерно обезкосмяване, благодарение на който може да се радвате на прекрасна кожа! Тази технология има много предимства спрямо по-старите методи за лазерна и фотоепилация. Тя е безболезнена, дълготрайна, безопасна и може да се прилага ПРЕЗ ЦЯЛАТА ГОДИНА! Още по-впечатляващото е, че с SHR епилацията със системата Alma laser се повлияват дори и по-русите косъмчета! Това е истинска революция, от която могат да се възползват и по-светлите дами. Единственото условие е косъмът да не е напълно бял, а да има поне малко меланин.

Това, което отличава SHR епилацията с Alma laser от останалите подобни методи, е революционният подход на действие, използващ предимствата на пулсовата светлина – лазерът доставя големи количества енергия, но с нисък интензитет. Това означава, че косменият фоликул се нагрява постепенно до необходимата температура, а не изведнъж, както е при останалите подобни методи. По този начин се предотвратява болката и рискът от изгаряния и белези!

Растежът на космите?

Растежът на косъма има три етапа: анагенна, катагенна и телогенна фази.


В анагенната фаза папилните клетки се съединяват с основата на космения фоликул и задействат растежа на косъма. Катагенната фаза настъпва, когато папилните клетки се отдръпват от фоликула и космите спират растежа си. Тоест косъмът се е отскубнал от корена. През телогенната фаза тялото отделя мъртвите косми.
По време на катагенната и телогенна фази, лазерната епилация е неефективна, тъй като енергията не достига до корена на косъма. Ето защо колкото повече косми са в анагенна фаза толкова повече са атакуваните и повлияни косми по време на процедурата. Най-подходящо е да се започне лазерна епилация 20 дена след последната епилация – кола маска или епилатор. 20 дена след отскубване на космите, новите са в анаген, или има наличие на косъм с корен.

Ефектът?

След лазерна епилация коренът на косъма и неговата външна част изгарят. Следващите дни се осъществява избутване на корена и подкожната част на косъма, което се проявява с появата им на повърхността на кожата, имитирайки растеж. Окапването на космите започва след 10-я ден от процедурата и продължава около 2 седмици.

Ефектът от лазерната епилация се вижда още след първата процедура и се изразява в редуциране на броя на космите и забавяне на техния растеж в третираната зона. По време на втора и трета процедура окосмяването може да се засили. Това е така, защото се стимулира растежа на “заспали космени фуликули” и също периода съвпада с растежа на стари косми. С всяка следваща процедура космите все повече намаляват и оредяват, докато се достигне до изчезването им.

Инвестирайте време и средства сега в 5-6 посещения за година и бъдете свободни в бъдеще! Правете веднъж годишно поддържаща процедура /при необходимост/ и космите ви ще бъдат унищожени завинаги!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *