Грижа за кожата

МИКРОНИДЛИНГ – Най-новата процедура в Център Derma Correct

Какво е клиничен микронидлинг?

Медицинският микронидлинг е уникален нехирургичен метод, насочен към решаването на съвременните естетични проблеми и профилактика на възрастовите изменения на кожата. Този метод представлява система, използваща техниката на микроперфорация. Прецизни микроиглички проникват в кожата чрез минимално нараняване на епидермиса. Микро-каналите от убожданията в кожата водят до освобождаване на растежните фактори и собствената регенерация на кожата. Естествена реакция от убожданията е производството на нов колаген и еластин.

Предимства на микронидлинга?

 • Съответства на критериите за идеален метод за подмладяване
 • Съдържанието на колаген в кожата се увеличава с 400%
 • Приложение при всички фототипове кожа
 • Минимална инвазивност и болезненост
 • Гарантира бърз и дълготраен резултат
 • Без странични ефекти и усложнения
 • Методът значително повишава дълбочината на проникване, концентрацията и активността на терапевтичните средства във всички слоеве на кожатa

Приложение на микронидлинга?

 • Белези
 • Белези от акне
 • Стрии
 • Отпусната кожа
 • Пигментни петна
 • Бръчки около очите, устните, стягане на кожата

С какво се прави клиничен микронидлинг?

Устройствата Amieа med са висок клас уреди за клиничен микронидлинг. Произведени са в Германия и са предназначени за употреба само от медицинско лице. Системите Amieа med REVIVE MN, с които работим в студиото, са изключително прецизни и убожданията са с минимални травми за епидермиса. Патентованата защитна мембрана в картриджите Amieа med гарантира най-високо ниво на безопасност за всеки пациент.

Работи се с 3 различни вида стерилни, индивидуални накрайници в зависимост от проблема и зоната. Уникалното при тях е, че се адаптират перфектно към повърхността на кожата и имат патентована защитна мембрана, която предпазва от инфекции. Накрайниците имат определен брой изключително фини иглички, които образуват множество микроскопични каналчета в кожата по време на процедурата. Истината е, че в рамките на една секунда се получават около 150 убождания, но те са толкова прецизни и деликатни, че макар и да става дума за игли, дискомфортът е сведен до минимум. „Травмирането” на епидермиса и дермата е съвсем дозирано и то отключва съвсем естествения процес на регенерация с помощта на поток от растежни фактори, цитокини и други активни молекули. А щом има регенерация, задължително се включва и синтез на здрави колагенови и еластинови влакна.

Съвсем не е за пренебрегване и фактът, че в самите накрайници има контейнери, в които може да се поставят различни продукти, съобразени с проблема, който се третира. Така през образуваните каналчета от игличките в по-дълбоките структури на кожата, ще навлязат редица полезни и необходими съставки. Комбинацията механична травма и коктейл от активни вещества прави процедурата още по-впечатляваща и ефективна за всички пациенти.

Колко пъти и колко често се прави микронидлинг?

Биоревитализиращ микронидлинг се прилага веднъж на 4-6 седмици, за да има време регенеративния процес на кожата да завърши в своя естествен цикъл. Нужният брой процедури за достигане на желаните резултати варира от 3-6 в зависимост от обработваната зона, особеностите на кожата възрастта и др.

Възстановяването е бързо, в рамките средно на 2-3 дни и спокойно може да се вмества в натовареното ви ежедневие. Употребата на слънцезащитни продукти е задължителна през целия курс.

При въпроси и запазване на час 0889722380/0887631829
https://www.facebook.com/CenterDermaCorrect/
www.dermacorrect.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *