Clear Skin

Освободете се от акнето с Clear Skin на Alma Lasers

Акнето е едно от най-разпространените кожни заболявания. То представлява хронично възпалителен процес на жлезите, засягащо лицето и горната част на тялото.Чувството на дискомфорт, притеснение от нежеланите пъпки, които се появяват по лицето са в състояние да сломят самочувствието на всеки. Този проблем засяга предимно млади хора, по време на пубертета, а в някои случаи и възрастни.

Причини за появата на акнето?

Най-често, появата на акнето е предизвиквана от естествения хормонален дисбаланс при подрастващите. Причина затова може да бъде и неправилното хранене, лошата хигиена и нецелесъобразния начин на живот. Натрупването на голям брой токсини в организма също може да се прояви, чрез образуването на акне . При някои, то отминава с времето, но при почти 20% от хората, има нужда от продължително лечение, специална грижа, детокс програма и промяна в начина на хранене.

Запушването на мастните жлези води до образуването на черни точки, познати като комедони. Много често, след това се получава зачервяване и поява на образования с гнойни върхове, водещи до тежък възпалителен процес. Дейността на мастните жлези се регулира от хормоналната и нервновегетативната системи. Отделянето на секрет от мастните жлези, се обвързва с нарастването на андрогени в организма. Обикновено двата пола са еднакво засегнати от проблемите на акнето. Смята се, обаче, че при мъжете заболяването протича по-тежко. Причина за това е хормоналното въздействие.

Видове акне?

Според начина, по който протича появата на акнето, са обособени 3 вида.

 • При леките състояния, характерна е появата на комедони и черни точки. Най-често те се наблюдават в областта на челото и носа и не оставят сериозни поражения по кожата.
 • Умерените видове акне се характеризират с появата на папули, които не съдържат гной и пустули. Появяват се не само по лицето, но и по гърба и горната част на ръцете.
 • Най-неприятна е тежката форма на акне, при която се появяват и възелчета, синуси и кисти. Тези форми засягат най-често мъжете и се появяват по лице, гръб, гърди и седалище.

Може да разграничим и няколко вида акне, в зависимост от причината за появата му.

 • Най-често срещан е хормоналният вид. Той се развива в следствие на увеличеното производство на андрогенни хормони, които водят до увеличаване на секрецията от мастните жлези.
 • Контактното акне е предизвикано от използването на мазни козметични продукти.
 • Влиянието на външните фактори се характеризира с механично влияние върху кожата.

Лечение на акне?

Много често при неправилна терапия или механично травмиране, на лицето се появяват белези. Поради тази причина лечението на различните видове акне задължително трябва да започне с посещение при дерматолог. В Derma Correct, след провеждане на преглед и изследвания /при необходимост/, д-р Магдалена Некова ще назначи адекватно лечение за неприятния проблем. Срещата с дерматолог е необходима, за да се определи степента и тежестта на проблемното акне. При някои форми на акне може да се появи вторична инфекция, която да доведе до допълнителни усложнения. Проблемната кожа, образуваща черни точки и комедони изисква специфична поддръжка. Много важна част е внимателното почистване с меки тампони и използването на неизсушаващи, почистващи средства. Начинът на хранене също оказва влияние върху мастните клетки и обазуването на акне. Комплексното лечение-отвън и отвътре, е най-важната част за постигането на трайни резултати.

Лазерно лечение на акне Clear Skin?

Едно от най-съвременните лечения на акне е с лазерна система Alma ClearSkin – Er:Glass 1540. Това е иновативна процедура, която позволява да се проникне в дълбочината на кожата, да се унищожи трайно бактерията, причинител на акнето и да се намали производството на себум. Процедурата включва вакуумен механизъм, който изсмуква себума от порите, и охлаждане за безболезненост и безопасност на процедурата. Този вид терапия може да се прилага при всички форми на акне, като се постига и образуване на нов колаген. По този начин се намалява и дълбочината на съществуващите белези. Лечението е подходящо за всички типове кожа и възраст, няма странични ефекти и постига изключително трайни резултати.

Ефект от процедурата Clear Skin?

 • Силно антибактериално действие в дълбочина
 • Стимулиране на кръвообращението на тъканите
 • Подобрена регенерация на кожата
 • Стимулиране производството на колаген
 • Обхваща всички форми на акне, включително кисти и гнойни пъпки, като в същото време постига подмладяващ ефект, намалявайки видимостта на белезите

Колко пъти и колко често се извършва процедурата?

Курсът на лечение зависи от степента на увреждане на кожата. Периодът между отделните процедури е между 2-3 седмици.

ТЕРАПИЯ АКНЕ
Една зона /чело, буза, брадичка/ 65 лв / за една процедура
Цяло лице 100 лв / за една процедура
Цяло лице + шия + гръб 200 лв / за една процедура

 

Не допускайте проблемът да се задълбочи, консултирайте се и започнете своята терапия за здрава и сияйна кожа!

За запазване на час 0889722380/0887631829
https://www.facebook.com/CenterDermaCorrect/
www.dermacorrect.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *