Брадваци и Кокоши тръни

Derma Correct Ви представя Ефективен метод за отстраняване на папиломи!

Всеки човек има кожни образувания, които са се появили в различен период  от живота. В повечето случаи не им обръщаме внимание, докато въпросният кожен дефект не се разрасне, разпространи или разрани. Едва тогава се обръщаме за съвет към лекар. Важно в този случай е да открием опитен дерматолог, който може да определи какъв е вида на образуванието и да ни насочи към подходящ и безопасен метод за неговото отстраняване.

Какво са папиломите?

Папиломите са често срещани доброкачествени образования на кожата, стеснени в основата си. Най-често са разположени на краче. Притежават гладка или неравна повърхност и могат да бъдат с цвета на кожата или по-тъмни. Обикновено са множествени с големина 2 – 3 мм или единични с по-голяма сферична форма и мека консистенция. Разполагат в области по кожата, подложени на механично триене и хронично дразнене от дрехи или накити. Най-често това са клепачите, страничните части на шията, подмишниците, под гърдите, слабинните гънки и др.

Причина за появата на папиломите?

Главният виновник за появата на тези кожни образувания е човешки папилома вирус. Той обитава нашите епителни клетки, разположени върху кожната повърхност. Възникват еднакво често при мъжете и при жените – 2-3 месеца след заразяване. Появата на папилломи може да се предизвика от определени вътрешни сътресения на тялото – продължителен прием на лекарства, заболявания на органите на стомашно-чревния тракт, остри вирусни инфекции и др. Папиломи също може да се появят при посещение на басейн или плаж, когато кожата незащитена.

Акрохорди – най-често срещаният вид папиломи?

Образуванията с медицинско название акрохорди, са неголеми, окръглени или по-често с продълговата форма. Единствената причината за появата им е ЧПВ. При децата такива образувания не се срещат. Изглеждат като малки нишковидни образувания по тялото. Процесът започва с неголямо възелче, което постепенно расте. Най-характерното е, че папиломчето е на тънко краче, сякаш всеки момент ще се откъсне. С времето придобиват овална, дори капковидна форма и само по изключение остават кръгли на краче.

Защо папиломите трябва да се премахнат?

Често папиломите се разраняват при механично дразнене от дрехи и бижута. След такъв тип нараняване около наранената папилома се появяват нови дъщерни образувания.

Кой преценява кои кожни образувания могат да се подложат на отстраняване?

След преглед и консултация с дерматолога ни – д-р Магдалена Нейкова в „Derma Correct” се преценява кои образувания биха могли да се отстранят. По преценка на лекаря може да се изпрати и материал за хистологично изследване.

Премахване на папиломи в Derma Correct чрез електрокоагулация?

Развитието на съвременната естетична дерматология предлага отстраняване на папиломите чрез електрокоагулацията. Това е процедура, основана на изгаряне на меки тъкани с ток с висока честота. При нея съществува визуален контрол върху дълбочината на въздействие. Разработени са апарати за постоянен и променлив ток. При третирането на образуванията, околната здрава кожа остава незасегната. На мястото се появява коричка, която постепенно изчезва, без да остави никакви белези.

Методът с електрически ток предотвратява кръвотечение и инфектиране.

ПРЕМАХВАНЕ НА ДОБРОКАЧЕСТВЕНИ ОБРАЗУВАНИЯ
Премахване на фиброми, папиломи, кондиломи,
брадавици и др.
от 25 лв/за една процедура
определя се от броя и големината на образуванията
Премахване на кокоши тръни от 30 лв/за една процедура
определя се от броя и големината на образуванията

Кажете сбогом на своите кожни несъвършенства бързо, лесно и безопасно!

Запишете си час на 0887631839 или https://www.facebook.com/CenterDermaCorrect/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *